Contract auditing

De contractauditors doen op aanvraag van inkooporganisaties onderzoeken naar de bepaling van de prijs van offertes van leveranciers op 'single source'-aanbestedingen, voordat een contract definitief kan worden afgesloten.

Hierbij kijken contractauditors ook naar de voorwaarden van het contract, zodat de Auditdienst Rijk hierover de inkooporganisatie goed kan adviseren over de onderhandelingen met die leveranciers. Zo draag je als contractauditor bij aan een betere onderhandelingspositie van de inkooporganisatie.

'Van prijsonderzoeken voor nieuwe radars voor fregatten van de Koninklijke Marine tot een onderzoek uitvoeren in Israël.'

Onze opdrachtgevers

Contract auditing werkt nu vooral voor het ministerie van Defensie en buitenlandse partners die met de Nederlandse industrie willen samenwerken, zoals de Defense Contract Management Agency van de US Department of Defense. Bovendien doet Defensie zaken met buitenlandse leveranciers, bijvoorbeeld uit het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Australië.

Onze opdrachten

Onze contractauditors geven advies over de financiën van grote investeringen en projecten, zoals:

  • de anti-submarine warfare-fregatten
  • vervanging van de militaire transportvliegtuigen
  • het project Grensverleggende IT
  • munitieverwervingen
  • een midlife-update van de Bushmaster (een infanterie gevechtsvoertuig).

Deze opdrachten voeren wij zowel in Nederland als in het buitenland uit. Het team 'Contract Auditing' werkt afwisselend in kleinere en grotere teams afhankelijk van de grootte van de opdracht.